Beregn dit vægttab

Brug denne beregner til at anslå dit ugentlige og månedlige vægttab i forbindelse med en slankekur.

 

Sådan gør du:

    1. Angiv dit daglige energiforbrug. Du kan bruge denne beregner til at finde værdien med.
    2. Angiv dit daglige kalorieindtag til det, du regner med din diæt skal indeholde.
    3. Hvis beregneren siger at dit vægttab bliver "Højt" eller "Ekstremt" bør du genoverveje din plan.
Ugentlig
vægtændring
Månedlig
vægtændring
0.00
0.00
Balance
0
Normal weight
Dagligt energiforbrug
kcal
170
Dagligt indtag
kcal
143

Baggrund:

I store træk, så er et vægttab bestemt af forskellen mellem hvor mange kalorier du indtager og hvor mange kalorier du forbrænder. Da et kg fedtvæv indeholder ca. 7.400 kcal kan man estimere et vægttab ved at kende de to andre tal.

Beregneren er baseret på nogle antagelser - primært at hele dit vægttab består at fedtvæv, hvilket naturligvis ikke altid er tilfældet. Specielt i starten af en diæt vil de fleste opleve, at de også afgiver en del væske og et vægttab vil derfor ofte være højere i starten end beregneren siger.

Hvis det daglige kalorieunderskud er højt (over 1.000 kcal/dag) vil de fleste også tabe en del muskelmasse. Dette bidrager umiddelbart til vægttabet, men vil på længere sigt have nogle uheldige konsekvenser. Bl.a. vil dit hvilestofskifte og din fysiske kapacitet blive mindre. Dette vil betyde, at det bliver sværere at fastholde vægttabet på længere sigt.

For at opnå et sundt vægttab bør man generelt sigte imod at have et dagligt kalorieunderskud på 300-1.000 kcal. En del af dette underskud bør opnås gennem en øgning i det fysiske aktivitetsniveau.

Hvis man vil op på mere dramatiske kalorieunderskud end 1.000 kcal/dag, så bliver det især vigtigt at have et meget højt aktivitetsniveau. Er man inaktiv, vil et stort kalorieunderskud være ensbetydende med, at risikerer at lande på en meget mangelfuld kost. Hvis den daglige energiomsætning derimod er høj, bliver der stadig plads til både et kalorieunderskud og en rimeligt alsidig kost.

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient.